Spouštíme registraci a pomáháme Ukrajině

Milí přátelé,

koncem roku mi Michael Havlík na výjezdní poradě oficiálně předal vedení našeho závodu. Představoval jsem si, že první moje vyjádření ve funkci ředitele bude o poděkování za jeho práci a nastínění toho, jak budeme s meetingem pokračovat dále. Vzhledem k situaci ve světě jsme se dohodli s klukama v teamu jinak.

Za celý náš team bychom chtěli v této těžké chvíli vyjádřit podporu Ukrajině a všem těžce zkoušeným lidem postiženým agresí z Ruska, kterou jednoznačně odsuzujeme. Jsme zděšeni zprávami ze země, kterou jsme všichni několikrát navštívili a máme ji rádi. V našich myšlenkách jsme s ukrajinskými sportovci i s lidmi z Ukrajiny.

Vojta Jílek proto inicioval schůzku na které jsme přemýšleli, jak bychom i my mohli pomoct a shodli jsme se na tom, že každý z nás organizátorů přispěje nějakou částku, přestože už jsme individuálně přispívali, dali jsme dohromady a posíláme dalších 6000 Kč na účet Člověka v tísni, abychom ukázali, že to myslíme vážně. Zároveň spustíme během dneška registraci na ročník 2022 jejíž součástí bude možnost se k nám přidat (v rámci systému registrace můžete přihodit nějakou kačku, pokud chcete přispět s námi, samozřejmě nemusíte). My na konci každého měsíce tyto celé částky vezmeme a pošleme na sbírku SOS Ukrajina na účet 93209320/0300 organizace Člověk v tísni.

Tímto zaručíme, že pomoc od nás bude přicházet pravidelně až do září tohoto roku. Doufáme, že už na Ukrajině válka nebude, nicméně peníze se budou hodit i na obnovu země. Člověka v tísni jsme vybrali proto, že je to zavedená a spolehlivá organizace, která se stará především o lidi v těžké situaci a oni podle nás nejlépe ví, jak pomoct.

Zároveň medaile, které budeme 24. září 2022 předávat budou mít stužky v barvách ukrajinské vlajky a my tak zaručíme, že si tyto smutné události připomeneme minimálně z fotek a medailisté kdykoli, kdy se na medaile doma podívají.

Závěrem mého prvního prohlášení ve funkci bych chtěl dodat, že nepovažuji za vhodné v tuto chvíli uplatňovat na jednotlivé ruské sportovce princip kolektivní viny tím, že by se nesměli účastnit našeho závodu, protože věřím, že Rusové, kteří by chtěli k nám přijet, s touto agresí nesouhlasí a náš meeting zároveň určitě nebude využit k ruské propagandě.

Registrace na závod: https://mtviceboje.cz/registrace

Tomáš Sekanina
ředitel závodu

Publikováno on 9. 3. 2022

sleduj on-line výsledkový servis