MISTŘI EVROPY A VYCHÁZEJÍCÍ HVĚZDY MÍŘÍ DO MORAVSKÉ TŘEBOVÉ

V sobotu 21.9. se v MT uskuteční tradiční oslava atletiky - 17. ročník MT vícebojů.

Jestli nám přezdívají největší víceboj v ČR do počtu závodníků, tak letos můžeme říct, že aspirujeme i na ten nejkvalitnější na domácí scéně.

Na startu závodu, který spojuje děti, hobíky a profi sportovce letos očekáváme velká jména z domácí i zahraniční scény.

Ve startovce nechybí loňský mistr Evropy v desetiboji dorostenců Rus Alexander Komarov s osobním rekordem 7703 bodů. Ten umí třeba 209 cm ve skoku vysokém nebo 17 m ve vrhu kouli.

Naše česká jednička a mistr Evropy juniorů z roku 2015 Jan Doležal si letos vylepšil osobák na 8142 bodů. Očekávaný start na MS v Dauhá je bohužel jen s malou šancí a už zítra se dozvíme, zda naše jednička přijede do Třebové!

Minulý týden se konalo atletické ME masters v Itálii, kde v kategorii M40 vyhrál Slovák Branislav Puvak. I on k nám dorazí a vezme své dva syny. Na startu budou další skvělý bratia Janči Šuba a Denis Timberlake Danáč, který letos reprezentoval na evropských hrách v Minsku.

V elitní kategorii se představí další skvělí vícebojaři a účastníci letošního MČR ve Zlíně (Tomáš Pulíček, Vílém Stráský, Adam Hromčík). Tihle kluci umí i přes 7000 bodů. Účast je otevřená také pro Ondřej Kopecký, ten umí necelých 7800 bodů a chce na podzim předvést pěkný víceboj. Jeho trenér Jiří Čechák vychoval třeba Romana Šebrleho.

Chybět bude letos snad jen legenda našeho závodu a držitel rekordu Pavel Baar z Litomyšle, který se omluvil kvůli zranění. Nahradí ho jeho syn Antonín v kategorii přípravek.

Z našeho oddílu budou letos konkurovat nejlepším Michal Borek a náš tahoun Michael Havlík Oba letos závodili na MČR dospělých a jsou v životní formě. Michael má na svém kontě letos desetiboj za 30 minut a pravděpodobně i nový český rekord. Nebudou chybět ani třebovští matadoři Lukáš Částka, po letech náš Tomáš Sekanina a Jan Tichý..

České mládežnické naděje přijedou. Ve startovce je mistr ČR v halovém sedmiboji pardubický Maty Franěk a zlínský Tomáš Sláčík (třetí z MČR v hale). V elitní skupině bude také aktuální český rekordman v kategorii dorostenců Fanda Doubek (7450 bodů). Ten umí třeba 65 m oštěpem.

Hodně zajímavé to bude i v individuálních disciplínách. Tradičně nabité budou překážky s několika účastníky z letošního MČR dospělých v Brně. Ti se předvedou také v netradiční disciplíně 4x 60 m překážek, kde loni padaly české rekordy. Ve skoku do výšky se představí česká dvojka Marek Bahník, který letos skočil 220 cm. Ten bude chtít určitě uzmout rekord 209 cm české jedničce Martin Heindl

V ženské kategorii se bude letos na co koukat. Na startu je čtvrtá z loňského ME mládeže v Maďarsku ruska Vilena Komarova, která umí 574 cm do dálky a 184 cm do výšky. Z českých závodnic je na startu například oštěpařka Andrea Železná, která u nás v minulosti vyhrála. Její novopečený manžel a trenér Jan Železný se nám z účasti omluvil. Jede se svěřenci bojovat do Dauhá o světové medaile. Z domácích závodnic se ukáží naše sympatické kočky Ivča Bambušková, Zdenka Šunková a Zuzanna Bačáková.

V dětských kategoriích jsme zvědaví na naše domácí hvězdičky z oddílu. V přihláškách evidujeme děti z okolí (Svitavy, Litomyšl, Lanškroun), ale i z Brna a Jablonce nad Nisou. Hned 8 dětí jsou ročníky 2016 a mladší.

Aktuálně nejmladší závodník Václav Nárovec má rok a 3 měsíce a bude útočit na medaili. Na druhé straně evidujeme matadora Jirku Volného z Opavy (ročník 1956).

Na startovce jsou závodníci ze Slovenska, Ukrajiny i Ruska. Zájem byl i od vícebojařů z Anglie, ti věříme dorazí příští rok.

Start dospělých kategorii je v plánu v 8.30 h., oficiální zahájení závodu ve 12 h. a start dětských kategorii ihned po něm.

Překoná letos někdo letitý rekord devítiboje? Dočkáme se souboje o trun v duelu ČR vs. Rusko? Uvidíme rekordní skok do výšky?

Občerstvení, DJ, maskot Jummy, trampolína a překážková dráha pro děti budou připravené. O jedinečnou podívanou se postarají závodníci.

Těšíme se na Vás a děkujeme za sdílení. Věříme, že společně s Vámi uděláme tu skvělou atmosféru!

Publikováno on 17. 9. 2019

sleduj on-line výsledkový servis